Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bacardi Darling recept



Hozzávalók:
5 cl Bacardi rum (Amber Label)
5 cl ananászlé
1 kiskanál Blackberry Brandy

Elkészítés:
Shakerben egyszerűen össze kell keverni

 

 

Pezsgő epervelővel recept



Hozzávalók:
30 dkg földieper (lehet fagyasztott is)
½ l száraz pezsgő

Elkészítés:
A földi epret megmossuk, lecsöpögtetjük és össze turmixoljuk.
Néhány jégkockával mixerben összerázzuk. Szétosztjuk poharakba.
Jéghideg pezsgővel felöntjük.

 

 

Iceberg recept



Hozzávalók:
5 cl vodka
3 csepp Pernod

Elkészítés:
A poharat félig töltjük tört jéggel és erre öntjük az italokat.

 

 

Demeter recept



Hozzávalók:
3 darab félbevágott meggy
2 cl bodzaszirup
4 cl gin
szóda a feltöltéshez

Elkészítés:
Törőfával törjük össze a meggyet. Adjuk hozzá a bodzaszirupot és a gint. Töltsük egy jéggel teli pohárba, majd öntsük fel szódáva

 

 

 

Csokoládé likőr recept


Hozzávalók:
4 tojás sárgája,
50 dkg cukor,
0,5 dl víz,
5 dkg kakaó,
5 dl tej,
10 dkg étcsokoládé,
4 dl pálinka vagy 2,5 dl 96 százalékos tiszta szesz

Elkészítés:
4 tojás sárgáját kikeverünk 1/2 kg cukorral, kb. 1/2 dl vízzel, majd hozzáadunk 5 dkg kakaót és 1/2 l tejet. Ezt simára keverjük, és felfőzzük. A tűzről levéve állandó keverés mellett hűtjük, és 10 dkg étcsokoládét teszünk hozzá. Ha teljesen kihűlt, 4 dl pálinkát vagy 2,5 dl tiszta szeszt adunk hozzá.

 

 

Bélisz krém wisky recept



Hozzávalók:
1 dcl forró víz
30 dkg cukor
4 zacskó vaníliás cukor
6 drb mogyorós kapucsinó (75g-os kis zacskó)
8 dcl tejszín
4 dcl rum (40%-os)

Elkészítés:
A forró vízben a cukrot és vaniliás cukrot addig kevergetjük míg a cukor elnem olvad benne,kb. 10 percig. De nem forrásban lébő vízben. Utánna beletesszük a 6 db. mogyorós kapucsinót, addig kevergetjük, míg a csomó elnem tűnik. Hozzáadunk 8 dcl tejszínt és 4 dcl rumot és jól elkeverjük. Egy napot állni hagyjuk.

 

 

Green Widow (Zöld Özvegy) recept



Hozzávalók:
kék curacao,
vodka,
naracsné (szénsavas vagy szűrt)

Elkészítés:
Elkészítése roppant egyszerű: egynegyedrész *kék* curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban. Vörös curacaoval nem érdemes próbálkozni; egyrészt mert már nem is zöld utána az özvegy, másrészt pedig ez utóbbi használata esetén az italnak mangóíze lesz, akkor pedig már tisztább, ha azt veszünk. Kellemes italozást!

 

 

 

Kókuszlikőr recept



Hozzávalók:
4 dl finomszesz,
50-60 dkg cukor,
1,5 l tej,
10 dkg kókuszreszelék,
2 csomag vaniliáscukor.

Elkészítés:
A tejet felforralom és a kókuszreszelékkel együtt egy órán át lassú tűzön főzöm. A tűzről levéve belekeverem a cukrokat. Mikor kihűlt, átszűröm és összekeverem az alkohollal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.